iMaginar un país.
El congrés de cultura catalana

Aquest documental explica com el Congrés de Cultura Catalana va assentar les bases de la recuperació de la llengua, la cultura i les institucions pròpies dels Països Catalans en un procés de participació ciutadana sense precedents, des del 1975 fins el 1977. Tot allò que es podia somiar com a poble es va concretar en el Congrés mitjançant ponències i resolucions.

Els debats es van distribuir en 25 àmbits en tots els territoris de parla catalana (economia, teatre, estructura sanitària, estructura educativa, arquitectura i disseny, llengua…). Es van realitzar 5 campanyes que van recórrer els Països Catalans en favor del català com a llengua oficial, de la presència del català al carrer, la conservació del patrimoni natural, en favor de les institucions pròpies, en favor de la cultura tradicional i popular, i en favor del canvi de nom dels carrers.

El documental combina imatges del Congrés amb les entrevistes realitzades a personalitats del món polític, cultural i acadèmic dels Països Catalans que van tenir un paper destacat en el Congrés.

ESPECIFICACIONS TÈCNIQUES

Format: documental polític
Durada: 52’
Any: 2018
Cadena: TV3

Captura de pantalla 2019-11-06 a las 14.57.20